Menu

Førstehjælp

NR. F2

Førstehjælpsudstyr, førstehjælp og hjertestarter

Version: 1

Ansvarlig: Centerudvalg/Bestyrelsen

 

Dato: 09/11 2016

 

Førstehjælpsudstyr, førstehjælp og hjertestarter

 

Førstehjælpsudstyr

Hvert hold har efter sine behov førstehjælpsudstyr til træning og kampe. Det kan fx være plaster, tape, isposer mm. Udstyret til førstehjælp fås ved Centerlederen.

 

Hvis der skulle ske uheld til træning eller kamp, er det vigtig, at man som træner er i stand til at yde den rette førstehjælp. Alle trænere og ledere bør sætte sig ind i de grundlæggende træk omkring trinvis førstehjælp samt brug af hjertestarter.

 

Trinvis førstehjælp

  1. Stands ulykken
  2. Giv livreddende førstehjælp
  3. Tilkald hjælp
  4. Giv almindelig førstehjælp

 

Find link til den trinvise førstehjælp HER.

 

Hjertestarter

I 2013 fik Sunds IF i samarbejde med Super Brugsen i Sunds penge til en hjertestarter. Den er sat op ved klubhusets hovedindgang. Bestyrelsen opfordrer kraftigt alle ledere og forældre til, at orientere sig om hvordan hjertestarteren virker. Link til video findes HER

 

Information om hovedskader.

Selvom fodbold heldigvis ikke er en sport, hvor vi ser mange alvorlige hovedskader, sker det en gang imellem, at en spiller kommer til skade i et hovedduel eller lander skævt med hovedet først i græsset. På banerne rundt omkring i landet er der sjældent lægefagligt personale til stede til at tilse spillerne, så de kan få den rette behandling. 


Derfor har DBU udarbejdet en lille pjece med retningslinjer for håndteringen af et hovedtraume. Den er tilegnet trænere og holdledere, så I får mulighed for at reagere hensigtsmæssigt, hvis en spiller kommer uheldigt afsted.

Den værste risiko ved et hovedtraume er hjernerystelse, og derfor giver pjecen nogle simple, men effektive metoder til at determinere en hjernerystelse og håndtere spilleren derefter.

Retningslinjerne indeholder blandt andet relevante spørgsmål og vejledning til en balancetest.

Læs pjecen igennem og del den gerne med jeres holdledere, frivillige eller forældre. På den måde spredes budskabet og flere kan hjælpe til, hvis skaden sker.

Link til pjecen findes på DBU`s hjemmeside: HER

Læs som PDF

 

Luk