Menu

Indbegrebet af Sunds IF kåret til Årets Idrætsleder

image Årets idrætsleder i Herning Kommune - Ole Olesen
Jesper Bangsgaard
12. marts 2019 kl. 16:13
Ole Olesen, formand for Sunds IF, blev årets idrætsleder i Herning Kommune

Herning Kommune skriver bla.:

Ole Olesen, formand for Sunds IF gennem mere end 20 år, fik mandag aften overrakt hæderen Årets Idrætsleder i Herning Kommune

Mandag aften var byrådssalen på Herning Rådhus ramme for en langvarig tradition.

Ved en ceremoni kårede borgmester Lars Krarup "Årets Idrætsleder" - en hæder der er blevet uddelt af Herning Kommune hvert år siden 1982.

Årets modtager blev Ole Olesen, der ud over at have været formand for Sunds IF gennem mere end 20 år, også er æresmedlem i klubben, koordinator af Sunds Byfest, en af idemændene bag klubben "Kun for mænd", der samler mænd over 30 i Sunds og meget mere.

- Ingen har tal på hvor mange timer du egentlig har brugt på Sunds Idrætsforening, men alle er enige om at det er rigtig, rigtig, rigtig mange. I klubben bliver det bemærket, at du altid er glad og når man møder dig, har du et smil på læben. Du er typen der siger ja, og du er altid klar med en god ide eller en hjælpende hånd. Derfor er du selvfølgelig også vellidt overalt i klubben. Og du er ét af de få æresmedlemmer for livstid i Sunds IF, lød det blandt andet fra borgmester Lars Krarup ved ceremonien.

Prisen Årets Idrætsleder bliver, efter indstilling fra foreningerne, givet til en idrætsleder, der har ydet en særlig indsats gennem lederarbejdet i en forening eller for idrætten i Herning Kommune i det hele taget.

 

Herning Folkeblad skriver bla.:

Ildsjæl fra Sunds er årets idrætsleder

Fire årtiers frivilligt arbejde blev i aftes kogt ned til en stor hæder med Ole Olesen som hovedperson.

I en propfyldt byrådssal blev den mangeårige formand for fodboldklubben Sunds IF tildelt titlen som årets idrætsleder i Herning Kommune - en pris, som kommunen har uddelt til frivillige ledere siden 1982.

- Du er kulturbærer, inspirator og ildsjæl. Du er typen der siger ja, og du er altid klar med en god idé eller en hjælpende hånd, lød det i hyldesttalen fra borgmester Lars Krarup, der atter overrakte årets idrætslederpris, som gives til en person, der har ydet en ærlig indsats gennem lederarbejdet i en forening eller for idrætten i Herning Kommune.

Betingelserne opfylder Ole Olesen i den grad. Den 56-årige sundsbo har været tilknyttet Sunds IF siden 1978, hvor han indledte som ungdomstræner og frivillig. Ole Olesen har været en del af bestyrelsen i Sunds IF, hvor han på 21. år sidder i formandsstolen.

- Jeg er stolt og taknemmelig over denne hæder, siger Ole Olesen, der efter eget udsagn blev særdeles overrasket, da han fandt ud af, at klubbens bestyrelse og medlemmer havde indstillet ham til idrætslederprisen.

- Jeg sidder jo ved bordenden og troede, det var mig, der bestemte. Men sådan er det åbenbart ikke. Da vi havde bestyrelsesmøde i sidste uge, kunne jeg nemlig konstatere, at der var en kreds af ledere, der uden min viden havde valgt at indstille mig til prisen. Det er jeg selvfølgelig glad for, smiler den vellidte klubmand.

 

Ole Olesen arbejder til daglig som leder af Gældsstyrelsen under Skatteministeriets afdeling i Ringkøbing. Her kan han næste år fejre 40 års jubilæum, men også i Sunds har den ihærdige midtjyde markeret sig.

Således er Ole Olesen blandt andet æresmedlem i Sunds IF, koordinator af Sports- og byfesten i Sunds samt én af idémændene bag de sociale klubber »Kun for mænd« og »Kun for kvinderne«, der står bag arrangementer for byens mænd og kvinder over 30 år. Dertil kommer et langvarigt virke som repræsentant i Dansk Boldspil Union.

- Jeg har gennem årene brugt utallige timer, og jeg har ingen planer om at geare ned. Men det havde aldrig kunnet ladet sig gøre uden opbakning hjemmefra. Heldigvis har jeg en meget forstående familie, som altid har været engageret i idræt, forklarer Ole Olesen.

Han er gift med Jette, med hvem han har børnene Lasse (35), Sanne (32), Simon (27) og Anne Mette (20).

- Vi bor lige ved siden af fodboldbanerne, så det var naturligt, at både jeg, men også at vi som familie blev inddraget i det fantastiske fællesskab, som følger med frivilligt arbejde. Der er en ubeskrivelig glæde ved at gøre noget for andre, mener prismodtageren.

 

Med titlen som årets idrætsleder fulgte blomster, en mindetavle på rådhuset samt en check på 5000 kroner.

- Personligt er hæderen ikke vigtig for mig, men det er faktisk noget, vi i vores egen forening bruger rigtigt meget. Altså, at vi sikrer os og holder øje med, at de frivillige, som gør en forskel, også belønnes og værdsættes for deres indsats, påpeger Ole Olesen.

Sunds IF har 660 medlemmer fordelt over 500 ungdomsspillere samt 160 seniorer og ældre, der indgår i sammenhold og et værdifuldt netværk.

- Det vigtigste for mig ved denne pris er faktisk at udnytte taletiden, siger Ole Olesen og uddyber:

- Det her giver mig en mulighed for at hejse flaget for de frivillige. Alle de sportstalenter, vi har her i vores område, som har gjort noget unikt, er jo også kommet igennem nåleøjet, fordi der bagved står en lang række frivillige i foreningerne, pointerer han.


Se hele artiklen fra Herning Folkeblad her

 

Se flere billeder her