Menu

Anders Knudsen og Erik Dalbjerg udnævnt som nye æresmedlemmer i Sunds IF

image Anders Knudsen og Erik Dalbjerg
Ole Olesen
28. marts 2022 kl. 13:41

Fredag eftermiddag blev på mange måder en historisk dag i Sunds IF. Et stort multiprojekt blev indviet og rigtig mange gæster, medlemmer og frivillige havde valgt at deltage i festlighederne. Det er vi i bestyrelsen rigtig stolte over og netop med sådan en ramme var helt naturligt, at Sunds IF også fik lejlighed til at udnævne to nye æresmedlemmer. Dele af bestyrelsen havde nemlig bag om ryggen på Anders Knudsen og Erik Dalbjerg besluttet, at de denne dag skulle udnævnes, som nye æresmedlemmer af Sunds IF.

Vi har stolte traditioner og ære omkring det at udnævne æresmedlemmer af klubben. I klubbens 80 årige historie har vi alene 8 æresmedlemmer, så det er ikke noget, enhver kommer i betragtning til. Der er tale om udvidet respekt og anerkendelse for det arbejde, der udføres i klubbens navn. En æresvæg i klubbens lokale skal være troværdige og vise omverdenen, hvem der har gjort en forskel udover det almindelig. I det regnskab var der ikke tvivl om, at netop Anders og Erik hørte til denne kreds af ”enere” i klubbens historie.

Deres indsats for Sunds IF er helt unik, hvor de nu gennem 47 år i træk har været frivillige. Et parløb tilbage i 1975, som ungdomsledere og som stadig er aktuelt i klubbens mange opgaver. Når man ser ned i rækken af opgaver, så bliver man både forpustet men også rørt. Det er hjerteblod til en forening på allerøverste hylde.

I forhold til Anders Knudsen er det kendetegnede, at han har været vedholdende på det sportslige plan med støtte til ungdoms- og seniorafdelingen i 45 år af de 47 år. Det fuldstændig vildt, når man tænker på hvor mange timer der ligger i træner- og lederjobbet på banerne. Oven i denne bedrift er der også 24 år i bestyrelsen, hvor Anders siden 2005 har været formand for Idrætscenter Sunds Vest. Som person er Anders den evigt positiv, som ser det gode i alle sine omgivelser. Han støtter op til alle opgaver store som små og bare en fantastisk person, som alle holder af.

I forhold til Erik Dalbjerg er det kendetegnede, at han er her, der og alle vegne. Her har det sportslige også fyldt meget med 28 år ud af de 47 år. Det er dog andre opgaver, som vi særligt ser, der har gjort en forskel i Eriks frivillighed. Det er interessen for klubhuset og rammerne, som virkelig har været prioriteret. Erik har siden starten af 1980’erne været med i ledelsen af klubhuset og er stadig aktiv som næstformand i centerudvalget. Tilsvarende har Erik været med i byfestudvalget tilbage i 1980’erne og som en ekstra opgave været repræsentant og bestyrelsesmedlem i Multicenter Sunds. Tre store opgaver med 40 års jubilæum. Det ganske enkelt imponerende. Som person er Erik lidt en modvægt til Anders, hvor han på den gode måde er den kritiske person i lokalet, der tør stille de svære spørgsmål i rette tid. En fantastisk evne, som Erik mestre til udvikling af Sunds IF. Selvom Erik kan virke, som den lidt hårde frivillige, så er der ikke tvivl om, at Sunds IF netop er stedet hvor Erik finder mening med noget, som meget større end en selv – nemlig fællesskabet.

Begge blev æresmedlemmer med følgende tekst:

Som anerkendelse for en helt enestående trofasthed overfor Sunds Idrætsforening og vedvarende stort frivilligt arbejde på alle niveauer gennem 47 år.

Sunds IF ønsker Anders og Erik stort tillykke udnævnelsen.

Lederudvalget i Sunds IF